Praktiska råd och tips till Benny nässug.

Praktiska-råd-och-tips-till-Benny-nässug

När sekreten i näsan är för tjock

Mot slutet av läkningsprocessen sekreten blir allt tjockare. Reningen av näsan blir svårare. I sådana fall underlättas reningen av koksaltslösning som fins på dem flestaapotek i form av nässpray.

Det är viktigt att tänka på att spraya rikligt i båda näsborrarna och att barnet ligger horisontellt under några minuter efter sprayning. Försök att lugna barnet under tiden genom att berätta en saga eller sjung en sång. När sekreten har torkat in, räcker inte benny nässugen till för en fullständigt rengöring. Använd fuktade topsar för rengöring av näsborrarna.

När och hur ofta?

Användningsfrekvensen bestäms huvudsakligen av barnets ålder. För små barn rekommenderas näsrening med hjälp av benny nässugen efter att de har stigit upp på morgonen, efter middagssömnen och innan de lägger sig på kvällen. Hos nyfödda kan näsan rengöras innan ammningen.

Utöver dessa tillfällen, kan nässugen användas när barnet snörvlar, sekret börjar rinna ur näsan eller näsan verkar vara täppt.

Snabbhet och effektivitet

Efter förberedelsen kan nässugen börja. Rengör båda näsborrarna växelvis. På det viset kan barnet befrias från väsentligt större mängd sekret. Se till att näsborren som inte är under behandling, hålls fri, så barnet kan andas lätt.

Detta är särskilt viktigt hos små babysar för de kan andas genom munnen, endast när de gråter. Efter avslutat näsrening kan området runt näsborrarna smörjas in med hudkräm eller olja, för att undvika hudirritation.

Två smarta sätt till nässug

Om barnet är tillräkligt gammalt, låt barnet själva handskas med nässugen eller rentav får själva rengöra sin näsa. Hela proceduren blir mindre skrämmande eller t.o.m. kan förvandlas till en positiv upplevelse när barnet själva kan genomföra reningen.

Några mammor har klippt ut stora pappersöron och satte fast dem på nässugen. Sedan berättade de att nässugen är en elefant som med hjälp av sin snabel rengör barnets näsa. Leken fick barnen att lättare acceptera behandlingen.

Kan nässugen vara skadlig eller ej?

En högljutt surrande apparat tycks vid första tanken vara ett drastiskt sätt att behandla förkylningar på. Rätt använt kan apparaten bidra till att förkorta sjukdomstiden och underlättar vardagen för barnet.

Många föräldrar känner obehag inför användandet av nässugen. De tror att man kan skada barnet. I själva verket, så länge barnet inte klarar av att snutta sig själv ordentligt, är detta det enda sätt som kan hålla näsgångarna fria och rena.

Oavsätt motvilja, när sjukdomen slår till får man sätta in nässugen, som rätt använt kan inte skada barnet. Vi kan avslöja hur, när och hur ofta skall benny nässugen användas utan att barnet skadas samtidigt som sjukdomstiden förkortas.

Banala sjukdomar, allvarliga följder

Förkylning är till synes den mest vanliga sjukdomen som drabbar våra barn. Även barn med väl fungerande immunsystem drabbas av förkylningar c:a 6 gånger per år i genomsnitt. Föräldrar borde ta förkylningar på allvar, för om man inte behandlar dem på rätt sätt kan de förorsaka mycket besvär. Små barn har inte lärt sig ännu att snutta sig själva och endast när de gråter kan få tillräckligt med luft. Detta kan göra det svårt för dem att äta eller sova.

Dessutom kan den ökade mängden sekret rinna bakåt i näsgångarna och föra smittan längre in. Till sist kan en enkel förkylning resultera i utdragna följdsjukdomar, öroninflammation, inflammation i mellanörat, i luftrören eller t.o.m. i lungan. Om barnen sväljer överflödig sekret, kan de drabbas av kväljningar, diarréer, magont. För att förebygga dessa, föräldrarna bör avlägsna överflödig sekret ur småttingarnas näsa. Det gör man enklast med hjälp av olika sorters nässug.

Just nu får du 30% rabatt på nässug hos forkylnighosbarn.se webbutik.